MediaCP Handleiding
Problemen met rapportage oplossen

Laatst bijgewerkt 6 maanden geleden

Het downloaden van het rapport toont fouten of time-outs

Als u een foutmelding zoals ‘Er is een fout opgetreden’ of iets dergelijks ontvangt wanneer u probeert het CSV-bestand van een rapport te downloaden, is dit waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het te lang duurt voordat het verzoek is verwerkt. De fout treedt op wanneer er veel records in de database staan en de records niet binnen de standaard time-out van 30 seconden kunnen worden geëxtraheerd.

Er zijn enkele oplossingen voor dit probleem:

1. De oorzaak is beperkte leesprestaties op de schijf, het verhogen van de schijfprestaties door het gebruik van een RAID met SSD of NVMe is een meer permanente oplossing.
  2. Het uitschakelen van geavanceerde rapportage op sommige services kan ook helpen om het aantal records te verminderen, met name services met veel actieve luisteraars / kijkers.
  3. Verhoog de PHP-time-out tot 060 seconden (10 minuten) om te voorkomen dat de pagina een time-out krijgt:
    echo "max_execution_time = 600" > /usr/local/mediacp/php/php.d/custom.ini; mediacp restart php;
  4. Verhoog PHP-FPM bewerken /usr/local/mediacp/php/etc/php-fpm.d/www.conf en vervang de waarde voor request_terminate_timeout naar 600
  5. Verhoog nginx time-outs door het volgende toe te voegen in het http{} blok van /usr/local/mediacp/nginx/conf/nginx.conf na de regel met fastcgi_cache_key
    fastcgi_read_timeout 600;
    fastcgi_send_timeout 600;
    fastcgi_connect_timeout 600;
    proxy_connect_timeout 600s;
    proxy_send_timeout 600s;
    proxy_read_timeout 600s;

6. Herstart nginx
    mediacp restart nginx

Table of Contents