MediaCP Handleiding
Problemen met MySQL-database oplossen

Laatst bijgewerkt 9 maanden geleden

Onbereikbare fout mysql-server

Deze fout verwijst naar het feit dat de databaseserver niet beschikbaar is op het systeem. Het is zeer waarschijnlijk dat het proces is gestopt en niet wordt uitgevoerd.

Over het algemeen gebeurt dit wanneer uw systeem geen geheugen meer heeft en het OOM-proces (System Out Of Memory Management ) MySQL heeft gestopt om geheugen op te slaan*.

U kunt bepalen of het OOM-proces van het systeem is verstoord door het volgende op uw systeem uit te voeren:

cat /var/log/messages* | grep 'Out of memory'

Resolutie:

1. Start de MediaCP-databaseservice opnieuw met de volgende opdracht als hoofdmap in SSH:
    mediacp restart mysql
  2. Zorg ervoor dat MediaCP de enige toepassing is die op het systeem wordt uitgevoerd.
    Andere toepassingen zoals cPanel / WHM, Plesk verbruiken ook CPU, schijf en geheugen. We raden aan dat MediaCP de enige toepassing op het systeem is om ervoor te zorgen dat het snel en stabiel werkt.
  3. Verhoog de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is voor uw systeem.
    Raadpleeg de documentatie systeemvereisten om ervoor te zorgen dat uw systeem voldoet aan de minimumvereisten, maar u moet ook streven naar het voldoen aan de aanbevolen hardwarevereisten.
*Houd er rekening mee dat de andere schijven op uw server mogelijk nog steeds ruimte hebben, maar de partitie met de mediacp is vol, dat is wat het probleem veroorzaakt. Als u secundaire schijven met grote opslag hebt, raden we u aan alle mediacp-media-inhoud naar de secundaire schijf te verplaatsen, onze documentatie “Media naar een andere harde schijf verplaatsen” beschrijft de stappen hier.

Mysql Server start niet

Als de MySQL-server niet start na het uitgeven van mediacp herstart mysql, dan kunt u proberen het proces handmatig in uw shell te starten om eventuele foutmeldingen bloot te leggen:

/usr/local/mediacp/mysql/bin/mysqld --defaults-file=/usr/local/mediacp/mysql/my.cnf --user=mediacp --basedir=/usr/local/mediacp/mysql --datadir=/usr/local/mediacp/mysql/data --socket=/usr/local/mediacp/mysql/data/mysql.sock --log-error --skip-networking

Poging tot reparatie van vastgelopen tabellen

Hoe weet ik of de tabellen zijn gecrasht

Veelvoorkomende fouten die u mogelijk ziet, zijn onder meer:

• Algemene fout: 126 Onjuist sleutelbestand voor tabel‘tabelnaam’; probeer het te repareren
  • Tabel‘tablename’is gemarkeerd als gecrasht en moet worden gerepareerd

Waarom lopen databasetabellen vast?

De belangrijkste oorzaak van de databasebeschadiging is het gebrek aan vrije schijfruimte op de server. Andere mogelijke oorzaken van MySQL-tabelcrashes zijn problemen met het besturingssysteem, stroomstoringen, hardwareproblemen, onverwachte MySQL-serverafsluiting, gegevensbeschadiging als gevolg van externe programma’s, enz.

Hoe herstel ik databasetabellen?

U kunt proberen de databasetabellen te herstellen door de onderstaande opdracht uit te voeren, maar in sommige gevallen lost dit het probleem mogelijk niet op (zie het gedeelte hieronder Wat als ik de database niet kan repareren?). Let op de uitvoer voor het geval er fouten zijn:

/usr/local/mediacp/mysql/bin/mysqlcheck --protocol=SOCKET --socket=/usr/local/mediacp/mysql/data/mysql.sock --user=root --password= -A --auto-repair --all-databases

Het kan nodig zijn om MySQL opnieuw op te starten, let op de uitvoer in het geval er fouten zijn:

mediacp restart mysql

Kan MediaCP het voor mij repareren?

Neem contact met ons op en onze medewerkers van niveau 2 kunnen dit voor u voltooien voor een servicetoeslag van 1 uur. Houd er rekening mee dat de servicekosten in rekening worden gebracht, ongeacht of de reparatie succesvol is, maar we zullen u helpen uw MediaCP te herstellen of opnieuw te installeren als een reparatie niet succesvol kan zijn.

Wat moet ik doen als ik de database niet kan herstellen?

Helaas, als de database is gecrasht en niet kan worden gerepareerd, moet u ook:

Table of Contents