MediaCP Handleiding
Problemen met Liquidsoap AutoDJ oplossen

Laatst bijgewerkt 7 maanden ago

Verzamel &Review AutoDJ (liquidsoap) logbestanden

Standaard zijn Liquidsoap-logboeken uitgeschakeld omdat ze veel informatie kunnen bevatten en zeer snel tot een groot formaat kunnen groeien. De logbestanden bieden waardevolle informatie bij het oplossen van problemen met de service. Eenmaal ingeschakeld, kan het logboekbestand worden gevonden vanuit Log Manager van de afzonderlijke service in het configuratiescherm.

De relatieve locatie op de schijf zou in /usr/local/mediacp/content/user_{user_id}/{service_type}/{port}_{id}/logs/liquidsoap zijn.log

Houd er rekening mee dat de tijdstempels in het logboekbestand relatief zijn ten opzichte van uw systeemtijd.

Het is mogelijk om logbestanden in te schakelen door de onderstaande procedure te volgen:

1. Loguitvoer van System Config inschakelen -> Plug-ins -> Liquidsoap
  2. Start de AutoDJ-service opnieuw (stop en start deze vervolgens)
  3. Het logboekbestand zou nu beschikbaar moeten zijn in Log Manager

Veelvoorkomende problemen

Liquidsoap toont buffer geleegd, of DJ-verbinding valt uit

De fout geeft aan dat de client niet genoeg gegevens naar de AutoDJ-service verzendt en dat de verbinding wordt verbroken nadat de buffer is uitgeput. We raden u aan de foutlogboeken van de client te bekijken, omdat deze vergelijkbare fouten kunnen vertonen bij het verzenden van de verzending.

AutoDJ (liquidsoap) start niet

Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen en oplossingen voor het niet starten van AutoDJ.

1. Liquidsoap-installatie of -update is mogelijk mislukt

U kunt controleren of liquidsoap is geïnstalleerd en normaal werkt door het volgende als root-gebruiker via SSH uit te voeren:

/usr/local/mediacp/liquidsoap/bin/liquidsoap --version

U zou een resultaat moeten zien dat vergelijkbaar is met hieronder als het correct is geïnstalleerd.

Liquidsoap 2.1.4
Copyright (c) 2003-2022 Savonet team
Liquidsoap is open-source software, released under GNU General Public License.
See <http://liquidsoap.info> for more information.
Should you see an error message then we recommend to first attempting to reinstall liquidsoap by following the steps in this Knowledgebase article.

2. AutoDJ ‘DJ Listen Port’ kan in gebruik zijn door een ander proces

1. Liquidsoap-logboekuitvoer inschakelen (afbeelding rechts)
  2. Probeer AutoDJ te starten op de service
  3. Een bestand met de naam liquidsoap.log moet worden gegenereerd in Log Manager
  4. Open dit bestand en zoek naar de term “Adres al in gebruik in bind”.
  5. Als u deze term vindt, is het probleem te wijten aan het feit dat de poort al wordt gebruikt en moet u de DJ-luisterpoort wijzigen in een andere. U kunt eenvoudig het dj-luisterpoortveld wissen en op opslaan drukken, de MediaCP selecteert automatisch een andere poort om te gebruiken,
  6. Zorg ervoor dat u liquidsoap logging output uitschakelt na het oplossen van problemen, anders zal het veel schijfruimte gebruiken

3. AutoDJ is gestart, maar speelt geen audio af

In sommige zeldzame omstandigheden vinden we dat het shoutcast- of icecast-proces dat op de poort wordt uitgevoerd, afkomstig kan zijn van een eerder “verwijderde” service in de MediaCP. Dit kan gebeuren wanneer het afsluitproces voor de service die eerder deze poort gebruikte, niet is gelukt. In dit scenario is AutoDJ online, maar kan geen verbinding maken omdat het wachtwoord niet geldig is.

Om het probleem op te lossen, moet u het proces beëindigen dat wordt uitgevoerd op de shoutcast/ icecast-poort en vervolgens opnieuw opstarten vanaf het bedieningspaneel.

In het onderstaande voorbeeld gebruiken we een service op poort 8000; zorg ervoor dat u poort 8000 wijzigt in de poortbase die uw service gebruikt.

1. Installeer netstat op het systeem, het zal worden gebruikt om te zien welk proces op de poort wordt uitgevoerd:
    # CentOS / Almalinux
    yum install net-tools

Of

# Debian / Ubuntu
    apt install net-tools
  2. Schakel de service over naar Offline in de MediaCP
  3. Identificeer alle processen die nog op de poort worden uitgevoerd
    netstat -tulpn | grep 8000
  4. In dit voorbeeld kan ik zien dat er een proces is voor icecast op poort 8000
  5. Omdat we de service al hebben gestopt in het configuratiescherm, moeten we de resterende processen beëindigen.
    kill -9 30199;
  6. Start nu de service opnieuw vanuit de MediaCP

4. Andere kwesties

Als u deze stap bereikt en het probleem nog steeds niet is opgelost, kan er een andere fout worden gegenereerd.

Soms kan een specifieke combinatie van instellingen, beschadigde of incompatibele mp3 / aac-track, ervoor zorgen dat er storingen worden gestart.

U kunt het einde van het liquidsoap.log bestand (beschreven in stap 2 hierboven) bekijken om eventuele “Fout”-berichten te vinden die relevant kunnen zijn.

Installeer Liquidsoap opnieuw of installeer een aangepaste versie

U vindt de gids voor het opnieuw installeren van liquidsoap in onze Knowledgebase. Liquidsoap opnieuw installeren – Knowledgebase

Table of Contents