MediaCP Handleiding
FTP-probleemoplossing

Laatst bijgewerkt 3 jaar ago

FTP-verbindingsproblemen zijn bijna altijd firewall-gerelateerd. U moet drie keer controleren of poorten 2121 en het bereik 50000-51000 zijn toegestaan in uw firewall.

1. Controleer de status van de MediaCP ftp-service. Als het dan 9/10 keer draait, wordt het een netwerkgerelateerd probleem (incl. firewall)
    mediacp status
  2. Probeer de MediaCP ftp-service opnieuw op te starten:
    mediacp restart ftp
  3. Voer netstat uit om te bevestigen dat de ftp-service wordt uitgevoerd en beluisterd op poort 2121. Het kan nodig zijn om netstat eerst te installeren met yum install net-tools of apt install net-tools
    netstat -tulpn | grep 2121
  4. Als u ConfigServer of een andere firewall gebruikt, probeer het dan volledig uit te schakelen:
    csf -x;
  5. Voer proftpd uit in de foutopsporingsmodus en let op verbinding en fouten:
    a) Stop MediaCP FTP:

mediacp stop ftp

b) Start proftpd in de foutopsporingsmodus:

/usr/local/mediacp/proftpd/sbin/proftpd -nd6 -c /usr/local/mediacp/proftpd/etc/proftpd.conf

Zorg ervoor dat de volgende poorten beschikbaar zijn op uw server:

• 2121
  • 50000 – 51000

U kunt de status van de FTP-service controleren door de volgende opdracht in SSH uit te voeren:

/usr/local/mediacp/service status

Probeer alle FTP-accountaanmeldingen opnieuw te genereren met de volgende opdracht in SSH:

/root/init --reset-ftp

Table of Contents